Hallo! De naam is lieselot.

lieselot, lang voor lizzy.
lieselot, lang voor lottie.
lieselot, lang voor lotus.

 

lizzy: samen met Katrien, (ex-)collega die een vriendin werd, ging ik op yoga- en surfretreat naar Fuerteventura. Deze reis werd georganiseerd door Seaside Yoga Retreats. Yogadocenten van dienst waren Joachim Meire en Mounira Bazzi. Mounira haar roots liggen in Libanon en mijn volledige naam, Lieselot, is niet de gemakkelijkste om uit te spreken in het Engels. Daarom werd deze al snel afgekort naar ‘Lizzy’. De naam bleef hangen en ook na de reis, wanneer het weer tijd was om naar ‘de bureau’ terug te keren, bleef Katrien (Katy) me dus Lizzy noemen. Dit werd dan opnieuw snel opgenomen door de andere collega’s en sindsdien kon ik er niet meer onderuit. Lizzy it is. Waarom ik onder de naam Lizzy je help met jouw organisatorische uitdagingen? Ik werkte +/-5 jaar in de audiovisuele sector als producer. (De producer is de persoon die alles regelt zodat er gefilmd kan worden wat de regisseur wil dat er gefilmd wordt.) Een job die ik steeds met heel veel passie en plezier deed en nog altijd graag doe. Daarom dat ik dit organisatorische deel ook zeker mee wou onderbrengen in mijn onderneming. Lizzy zie ik als een vorm van bedanking aan al mijn collega’s die tijdens die 5 jaren mij zo enorm veel geleerd hebben. En die mij ook de naam gegeven hebben.

lottie: Ik heb een lange voornaam en dat is niet zomaar toevallig. Mijn familienaam is erg kort, namelijk 3 letters: Ral. Omdat die zo kort is, kozen mijn ouders voor mij en mijn twee zussen een langere voornaam (minstens 3 lettergrepen). Nu is zo’n lange voornaam in het dagelijkse leven niet altijd praktisch en groeiden we op met een standaard verkorte naam. Bij was dat standaard ‘Lot’ en alle bijkomende variaties zoals ‘Lotje, Lottie, Lotteke, …’ Deze is dus mijn basis bijnaam kan je zeggen, die ik bijna meer als mijn echt naam zie omdat ik ze zo gewend ben van te horen. Ik vind het soms zelfs raar om mijn volledige naam veelvuldig gebruikt te horen… oeps. Waarom ik net koos voor ‘Lottie’ en niet gewoon ‘Lot’? Omdat dit nu eenmaal lekkerder bekt tussen de 2 andere namen. Waarom ik onder de naam Lottie jou meer bewustzijn wil bijbrengen rond eten? Voeding is de brandstof voor ons lichaam en heeft een enorme impact op ons eigen zijn. Verder nog, mijn persoonlijke voeding heeft een impact op éénieders zijn doordat het een impact heeft op onze wereldbol. Voeding is die basis waarvan je wil dat die goed zit voor jouw eigen lichaam, het is de basis van een gezond, mooi en lang leven. Voeding is de basis, net zoals Lot mijn basis bijnaam is.

lotus: Het is de bijnaam die ik kreeg via mijn twee zussen. Mijn oudste zus, Evelien, en ik zelf zaten in het middelbaar in de richting latijn. Onze jongste zus, Annebelle, zou ook bijna die keuze moeten gaan maken over welke richting ze ging volgen in het middelbaar. Evelien en ik waren duidelijk: ‘Latijn, dat is helemaal niet zo moeilijk hoor, dat is gewoon achter elk woordje ‘-us’ zetten. (Vergelijk deze redenering met achter elk woord ‘-os’ zetten en je spreekt Spaans.) Zo zetten we dus om te beginnen ‘-us’ achter onze (verkorte) namen en bij mij kwam je op Lotus. Tot op vandaag spreken we onder ons drie elkaar nog steeds aan met die ‘-us’ naam. Ik luisterde dus al vele jaren naar de naam Lotus voordat ik begon met yoga. Waarom ik toch onder de naam Lotus jou meer lichaamsbewustzijn wil bijbrengen met yoga? Verschillende jaren gingen voorbij zonder echt die link tussen Lotus en yoga te leggen (de link met Lotus Speculoos werd wel meermaals gemaakt). Dit totdat mijn jongste zus van een vakantie naar huis kwam met een souvenir. Het was een kettingkje met een lotusbloem als hangertje. Lotus verwijzend naar mijn naam. Niet zo lang daarvoor was ik begonnen met yoga, waar de lotus een prominente betekenis heeft. De link werd dus snel gelegd van Lotus, Lotusbloem, naar Yoga.

Heb jij na het lezen van dit alles zin om elkaar wat beter te leren kennen als mens? Laat me zeker een berichtje, ik ben altijd te vinden voor een fijne babbel of als luisterend oor bij een thee of tijdens een wandeling.