Het luisteren naar je lichaam is essentieel
om aan te voelen wat jouw lichaam aan
    ondersteuning of uitdaging aankan’.

Wat zijn yoga props? En hoe kun je ze het beste gebruiken? Yoga props zijn hulpmiddelen die je kunt gebruiken in jouw (online) yoga practice.

Ze bieden steun, comfort en verdieping. Het fijne van deze hulpmiddelen is dat ze ervoor zorgen dat alle yogahoudingen (veilig) uit te voeren zijn. Dit biedt absoluut kansen voor mensen die net zijn begonnen met yoga. Houdingen kunnen met behulp van de props aangepast en/of ondersteund worden uitgevoerd. Voor ervaren yogi’s kennen props ook vele voordelen, vanwege het verdiepen van hun practice. De effectiviteit van de yogahoudingen wordt op deze manier verbeterd. Om jou dus te helpen in je persoonlijke yoga practice en ook tijdens groepslessen.
Hieronder een overzicht van de meest gebruikte props. Helemaal onderaan vind je ook een overzicht van prijzen indien je prop(s) zou willen aankopen.

aankopen yogamat

BOLSTERS
Een
 bolster is een langwerpig rond kussen gevuld met boekweitkaf. Bolsters kunnen helpen bij verschillende houdingen ter ondersteuning bij het ‘openen’ van je lichaam. Bijvoorbeeld: door het kussen tegen je ruggengraat te leggen, neemt je lichaam deze vorm aan. Waardoor eventuele spanning in je rug loslaat.  Tijdens savasana is een bolster ook een welkome aanvulling om tot totale ontspanning te komen. Denk aan de ondersteuning van knieën, benen, armen. Alsof je wegzakt in zachte massa. Verder zijn er in de yogahoudingen nog vele voorbeelden te noemen waarbij een bolster een enorme uitkomst is. Bijvoorbeeld bij de pigeon of swan, zo kan het bovenlichaam rusten op de bolster. De rug wordt op deze manier ontzien. Ook bij andere zittende houdingen helpt een bolster om de heupen omhoog te brengen tot kniehoogte. Waardoor spanning in de rug en in het bekken afneemt. De bolster wordt voornamelijk veel gebruikt in zachtere yogavormen.
prijs €39,90

aankopen bolster

RIEMEN
Riemen zijn een handig hulpje. Ze zijn perfect bij de ondersteuning en verdieping van houdingen die lenigheid, stabiliteit en kracht vereisen. Ideaal voor het stabiliseren van gewrichten tijdens dynamische en statische bewegingen. Riemen worden ook vaak gebruikt om weerstand en/of ruimte in een yogahouding te creëren. Spanningen los te laten of om juist houdingen te begrenzen. Houdingen waar de riem heel handig is zijn o.a. dancers pose of king pigeon. Of de zalige hangmat pose die je zonder riem niet eens zou kunnen beginenn …
prijs €7,95

aankopen yoga riem

YOGA BLOK
Yoga blokken zijn steunen, die gemaakt zijn van hout, kurk of schuim. Deze hulpmiddelen helpen bij het naar boven brengen van de vloer tijdes yogahoudingen die flexibiliteit en kracht vereisen. De halve-maan-houding is hier een mooi voorbeeld van. Deze houding is een staande, zijwaartse houding, waarbij je op één been staat. Je vormt als het ware de letter ‘T’, waarbij je standbeen verankerd is in de grond. Je armen zijn geopend en je hand reikt naar de grond. Om extra balans/steun/veiligheid te vinden, kun je door middel van een block deze uitdagende houding uitvoeren. Doordat je je hand plaatst op het block, is er de mogelijkheid om vanaf dit punt je lichaam te strekken en te openen. Verder bieden yoga blokken uitstekende ondersteuning bij hartopeners. Bijvoorbeeld waarbij het blok voorzichtig onder de rug wordt geplaatst. Meerdere blokken kunnen ook een bolster vervangen, maar die liggen net iets minder zacht.
prijs €12,95

aankopen yoga blok

YOGAMAT
De yogamat die ik gekozen heb is een echte allrounder mat. Ze heeft een goede grip (die verbeterd bij veelvuldig gebruik of wanneer je hem na je yogasessies ‘kuist’ met een vochtige doek van water en azijn) Daardoor is ze geschikt voor de actievere ovormen van yoga zonder dat je al te veel druk moet gebruiken om niet weg te glijden. Daarnaast is de mat ook net iets dikker zodat je een goede demping ondervindt tijdens de actieve sessies ondervindt. Tijdens de rustige yogavormen heb je dan ook meteen een iets zachtere ondergrond, wat ook deze sessies wat aangenamer maakt. De kwaliteitsvolle PVC zorgt er ook voor dat de mat slijtvast en zeer lang meegaat. Een ideale mat dus wanneer je begint met yoga, extra ondersteuning van de gewrichten welkom is en je graag verschillende yogavormen uitoefent zonder hiervoor verschillende yogamatten te moeten aankopen.
prijs €36,95

aankopen yogamat

TOTAAL PAKKET
Om meteen helemaal goed te starten kan je nu aan een voordelige prijs het ‘yoga totaal pakket’ aankopen.
Het pakket bevat een yogamat, een yoga blok, yoga bolster en yoga riem. Al deze props zorgen tezamen voor de meest aangename ervaring van jouw yogalessen. En je bespaart er meteen op door alles in één keer aan te kopen, dat is dus een dubbele win voor jou!
prijs €88,90